sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Islamilaiset keskukset ja koraanikoulut

Islamilaisen keskuksen ydin on koraanikoulu. Monissa koraanikouluissa ensisijaisena tavoitteena ei näytä suinkaan olevan ihmisten auttaminen näiden uskonnon harjoittamisessa vaan poliittisten näkemysten propagoiminen. Niissä harjoitetaan lännen ja sen kulttuurin vastaista kiihotusta, vaaditaan islamin ylivaltaa, lietsotaan nationalismia ja pyritään tietoisesti lisäämään muslimiyhteisön ghettoutumista:

Pariisin ympäristössä ääri-islamilaisten hallinnassa olevien moskeijoiden määrä on lisääntynyt lähes kolmanneksella viime vuoteen verrattuna. Noin 380 alueen rukoushuoneesta 32 on nyt radikaalien hallinnassa. Niissä saarnataan tukea Yhdysvaltoja tai Israelia vastaan iskuja tekeville ja järjestetään kursseja, joilla Koraania tulkitaan erittäin jyrkästi. Osassa radikaaleista rukoushuoneista on myös koottu terroristeiksi haluavia koulutukseen, jota on järjestetty Ranskan metsissä ja vuoristoseuduilla. Rankoilla metsäretkillä järjestäjät ovat pyrkineet tutkimaan, ketkä soveltuvat 'pyhään sotaan' esimerkiksi Afganistanissa tai Irakissa. (HS 25.3.2004; ks. myös Fox News 28.11.2004)

Ks. myös Channel 4:n salaa kuvattu dokumentti Britannian moskeijoista: Dispatches: Undercover Mosque. Huomiota herättävää islamissa ylipäätään on se, että terrorismiin, uskonvihaan ja muuhun rikolliseen toimintaan lietsovat nimenomaan uskonoppineet (ulama'), jotka ovat erityisesti perehtyneet Koraaniin ja sunnaan, islamin uskonnollisen auktoriteetin keskeisiin lähteisiin (ks. esim. Ajatolla Khomeinin puhe); sitä vastoin maallistuneet muslimitaustaiset henkilöt ja lähteisiin vielä perehtymättömät tavalliset muslimit edustavat yleensä normaalia maltillista humanismia.

Lontoossa asuvalle radikaalille muslimioppineelle luettiin Lontoossa tiistaina kymmenen eri syytettä, niiden joukossa syyte uskonvihan lietsomisesta. Uskonoppinut Abu Hamza al-Masri, 46, on syytteen mukaan kehottanut seuraajiaan tappamaan toisuskoisia ja on lietsonut rotuvihaa etenkin juutalaisia kohtaan. (HS 20.10.2004; ks. myös Fox News 29.11.2004)

Monet Euroopan muslimijärjestöt pyrkivät määrätietoisesti muodostamaan valtaväestöstä eristäytyneitä rinnakkaisyhteisöjä ja vetämään terävän linjan diasporassa elävän umman, islamin yhteisön, ja "uskottomien" natiivien välille. Islamistien haaveena on koko yhteiskunnan ja Euroopan islamisaatio. Tuota tavoitetta edesauttavat erityisesti siirtolaisuus, kansalaisuuden saaminen ja muslimiasukkaiden korkea syntyvyys.

Ei kommentteja: