sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Muslimien käsitys itsestään

Islamilaisessa ideologiassa ja usein myös yksittäisen muslimin identiteetinmuodostuksessa keskeinen käsite on umma, maailman kaikki muslimit yhdessä. Useimmat muslimit tuntevat syvää yhteenkuuluvuutta maailman kaikkien muslimien kanssa. Tästä syystä hyökkäys yhtä muslimivaltiota kohtaan koetaan laajalti hyökkäykseksi koko islamilaista maailmaa vastaan. Kaikkien muslimien yhteenkuuluvuutta korostaa mm. yhteinen päivittäinen rukousrituaali (salat), yhteinen paasto (saum) kerran vuodessa, pyhiinvaellus (hajj) Saudi-Arabian Mekkaan ainakin kerran elämän aikana, almuvero (zakat) ja yhteinen pyhä kirja — Koraani, jota pidetään Jumalan omana arabiankielisenä puheena. (Hämeen-Anttila 2001: 20, 30, 31–35, 47–49.)

Sheikki Muhammed Salih Al-Munajjid: "Muslimien on... koulutettava lapsensa jihadiin... ja vihaamaan juutalaisia, kristittyjä ja uskottomia... herättämään jihadin hiillokset heidän sielussaan." (MEMRI 3.4.2005)

Koraanin mukaan islamin uskontokunta on ”paras kansakunta, joka ihmisten parista on noussut” (K3:110). Kaikkien muiden uskontojen edustajia ja uskonnottomia kutsutaan "uskottomiksi" ja näitä joko hyljeksitään tai näitä vastaan taistellaan.

SHEIKKI MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN ONLINE-FATWOJA *
Me kamppailemme ja taistelemme heitä vastaan niin, että he tulevat Allahin uskontoon. (
Lisää.)
[Koraanin jae] (
K3:110) merkitsee: "Te, ihmisistä parhaat, tuokaa heidät ketjut kaulassa kunnes he kääntyvät islamiin." (Lisää.)
Muslimin ei ole sallittua ystävystyä vääräuskoisen kanssa eikä ottaa häntä läheiseksi ystäväkseen... Mutta on sallittua käyttäytyä heitä kohtaan ystävällisesti siinä toivossa, että he saattaisivat kääntyä muslimiksi. (
Lisää.)
Muslimin ei ole sallittua tuntea sydämessään rakkautta Allahin vihollisia kohtaan, jotka tosiasiassa ovat myös hänen vihollisiaan. (
Lisää.)

*) Fatwa = uskonnollisen lain pohjalta muodostettu lainopillinen mielipide (Hämeen-Anttila 2001: 14)

Muslimin on kiellettyä vaihtaa uskontoa. Islamin uskon hylkäämisestä islamin laki, shari'a, määrää kuolemanrangaistuksen (lue aihetta käsitteleviä online-fatwoja). Kiellettyä on myös suostutella muslimia hylkäämään uskontonsa tai kääntymään toiseen uskontoon; tästä on langetettu kuolemanrangaistuksia (Hämeen-Anttila 2001: 52).

1 kommentti:

Iisakki kirjoitti...

Ei Eurooppaan - tai maailmaan - rauhaa tule ennnen kuin joka ainoa muslimi on teurastettu. Minä voin ainakin ihan surutta myöntää inhoavani ja halveksivani noita saastapesäkkeitä ja innoissani nostan aseen muslimeja vastaan, kun aika koittaa.