sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Naisten pakollinen hunnuttautuminen

Hunnun kantaminen on kiivaan keskustelun aihe mm. Ranskassa ja Turkissa. Huntu ei ole symboli vapaan yhteiskunnan kulttuurisesta suvaitsevaisuudesta. Islamin laki, shari’a, vaatii naisten hunnuttautumista, tosin monet musliminaiset hunnuttautuisivat vapaaehtoisestikin välttääkseen miesten ahdisteluja:

Ja käske uskovien naisten pitää katseensa kurissa ja varjella siveyttään, olla näyttämättä muista sulojaan kuin niitä, jotka tavallisestikin ovat näkyvissä, ja peittää kaulansa hunnulla. Heidän ei tule näyttää sulojaan muille kuin aviomiehelleen, isälleen, apelleen, pojilleen, poikapuolilleen, veljilleen, veljenpojilleen, sisarenpojilleen, naispuolisille tuttavilleen, orjilleen ja niille miespalvelijoilleen, joilla ei ole enää haluja, tai lapsille, jotka eivät vielä tiedä mitään naisen hävystä. Heidän ei myöskään pidä tömistellä jalkojaan kiinnittääkseen huomiota salassa oleviin suloihinsa. (K24: 31)
Profeetta, sano puolisoillesi, tyttärillesi ja uskovien vaimoille, että he panisivat vaatteen päänsä yli. Tämä on parasta, jotta heidät tunnettaisiin siveiksi eikä heitä häirittäisi. (K33:59)

SHEIKKI MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN ONLINE-FATWA
Muslimin tulisi tuntea sydämessään, että hän vihaa ei-muslimeja ja sitä, miltä nämä näyttävät ja miten nämä käyttäytyvät. Tämä viha motivoi häntä välttämään sitä, että hän näyttäisi tai muulla tavoin muistuttaisi näitä. Eikö ole selvää, että henkilö joka halveksii tiettyä kansaa tai heimoa tai tietynmaalaisia ihmisiä, vihaa pukeutumista heidän tavallaan, erityisesti jos he ovat köyhiä? (
Lisää.)

Ei kommentteja: