sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Naiset islamissa

Islamissa naiset ovat toisen luokan ihmisiä. Poikkeuksen muslimien joukossa muodostavat liberaalit alaviitit, jotka hyväksyvät naisten ja miesten tasa-arvon ja jotka Turkissa (n. 15 % asukkaista) ovat joutuneet ei-muslimejakin suurempien sortotoimien kohteeksi.

Naisten oikeudet islamissa rajoittuvat pitkälti siihen, että nämä viettävät aikaansa niin paljon kuin mahdollista kodin- ja lastenhoidon parissa, synnyttävät mahdollisimman paljon lapsia (mieluummin poikia) aviomiehilleen ja palvelevat näitä. Jopa paratiisissa nainen istuu miehensä vierellä sillä aikaa, kun tämä nauttii 72 neitsyen seurausta. Koraani ja sunna määräävät ruumiinrangaistuksia naisille:

Mies on naisen pää, koska Jumala on toisia suosinut enemmän kuin toisia ja koska mies elättää vaimoaan. [---] Jos pelkäätte vaimonne olevan uppiniskainen, varoittakaa häntä, välttäkää häntä vuoteessa ja lyökää häntä, mutta jos hän sitten tottelee teitä, älkää ahdistako häntä enää. (K4:34)
Allahin Sanansaattaja sanoi: "Jos mitkä ovat pahoja enteitä, niin niitä ovat nainen, hevonen ja talo." (
Sahih Bukhari 4:52:111)
Ja ota käteesi vihreä oksa ja lyö naista sillä, ettet rikkoisi valaasi. (
K38:44) [Selitys: koska taipuisalla tuoreella oksalla lyöminen sattuu enemmän.]

SHEIKKI MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN ONLINE-FATWA
Ne, jotka sanovat, että islam on tasa-arvon uskonto, valehtelevat islamia vastaan. [---] Jokainen mies tietää, ettei ole hyväksyttävää, jos sanomme, että mies on yhdenvertainen naisen kanssa. [---] Se tosiasia, että naisilta puuttuu järkeä, ei tarkoita, että he olisivat hulluja, vaan heidän tunteensa vain vievät usein voiton järjestä, ja tämä tapahtuu useammin naisille kuin miehille. [---] Naiset ovat huonompia muistamaan asioita ja unohtelevat enemmän kuin miehet. (
Lisää.)

Ei kommentteja: