sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Petollisuus

Vaaran aikoina muslimien velvollisuus on salata uskonsa ja tarkoitusperänsä. Jihadin tavoin tämä käytäntö nimeltä taqiya (arab. 'tarkoituksen pyhittämä petollisuus', ’mukautuminen’) kuuluu kiinteänä osana islamiin, ja sitä harjoitetaan alueilla, joissa muslimit eivät ole vielä tarpeeksi vahvoja noustakseen valtaan (esim. Euroopassa). Islamilaisen maailman sisällä menetelmää joutuvat käyttämään erityisesti shiialaiset (n. 10 % kaikista muslimeista) suojautuakseen sunnalaisten vainoilta alueilla, missä he ovat vähemmistönä, kuten Pakistanissa ja Afganistanissa.

SHEIKKI MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN ONLINE-FATWA
Sunnalaisille taqiya (valheellisuus) merkitsee sitä, että on toverillinen ja kohtelias... kun on tarpeen... sanoa asioita, joihin ei usko. [...] Shiialaisille puolestaan taqiya merkitsee sitä, että on näennäisesti samaa mieltä vastustajansa kanssa, vaikka sisäisesti vastustaa tätä. (
Lisää.)

Yhdysvaltalaisen kriittisen jihad-asiantuntijan Craig Winnin mukaan suurin petos on se väite, että islam on rauhanomainen uskonto. "Muhammadin omat sanat tuomitsevat tämän", hän toteaa, "syyskuun 11. tapahtui, koska Muhammad on terroristi." Muslimit raivostuttaneen väitteen yksityiskohtaiset perustelut valtavine määrineen sitaatteja islamin keskeisistä auktoritatiivisista lähteistä (Koraani, Sira, Ta'rikh, hadith-kokoelmat Ishaq, Tabari, Bukhari ja Muslim), löytyvät hänen verkkosivultaan http://www.prophetofdoom.net/. Winnin analyysi perustuu lähteiden kirjaimelliseen sisältöön. Muhammadin omien puheiden ja käyttäytymisen
perusteella rauhanomaisuus on kaukana islamista.

Allahin Sanansaattaja kysyi: "Kuka on halukas tappamaan Ka'b bin Al-Ashrafin, joka on loukannut Allahia ja hänen Sanansaattajaansa?" Muhammad bin Maslama nousi ylös ja sanoi: "Oi, Allahin Sanansaattaja, haluaisitko, että minä tapan hänet?" Profeetta vastasi: "Kyllä." Muhammad bin Maslama sanoi: "Siinä tapauksessa salli minun valehdella pettääkseni." Profeetta sanoi: "Saat valehdella." (Sahih Bukhari 5:59:369)
He punoivat juoniaan, Jumala punoi juoniaan, mutta Jumala punoo parhaat juonet. (
K8:30)
Kun profeetta oli lähdössä (sota)retkelle, hän aina teeskenteli menevänsä jonnekin muualle, ja hänellä oli tapana sanoa: "Sota on petosta." (
Sunan Abu-Dawud 14:2631)

Islamin levittämiseen ja yhteiskunnan islamisaatioon kuuluva petollisuus (taqiya) on olennainen osa terroristijärjestö Al-Takfir wal-Hijran toimintaa. Jopa Al-Qaida kalpenee näiden Koraanista ja sunnasta ideologiansa ammentavien takfiristien rinnalla:

Liike nimeltä ”Takfir Wal-Hijra” on suurelle yleisölle täysin tuntematon. Takfir on eräänlainen salaseura, jonka ideologia on levinnyt Egyptistä Pohjois-Afrikan kautta Eurooppaan. Se on äärimmäisen jyrkkä islamistinen suuntaus, jonka opit sallivat viattomien siviilien ja jopa toisten muslimien häikäilemättömän tappamisen.

Eri maiden turvallisuuspalvelut pitävät Takfiria tämän hetken suurimpana uhkana. Sen jäsenet ovat valmiita hyvin suunniteltuihin itsemurhaiskuihin. Yhdysvaltojen syyskuun 2001 lentokoneiskujen päätekijän Mohammed Attan arvellaan saaneen innoituksensa Takfirin opeista. Samoin Takfir-yhteyksiä epäillään olleen Madridin junapommittajalla, Casablancan kahvilaterroristeilla, ohjaaja van Goghin murhaajalla sekä Lontoon ensimmäisen iskun suorittajilla.

Takfir sallii epäislamilaisen käytöksen kuten tupakoinnin ja alkoholinkäytön, ja se on valmis ymmärtämään rikollisuutta taistelussa vääräuskoisia vastaan. Takfiristien ”länsimainen” elämäntapa on tarkoitettu harhautukseksi, ja sen vuoksi ideologian kannattajia on erittäin vaikea saada kiinni. Takfir tekee kuitenkin ymmärrettäväksi sen kuinka ”normaalit” nuoret miehet ryhtyvät yhtäkkiä ja jopa perheidensä yllätykseksi verisiin terroritekoihin. Algerian joukkomurhat 90-luvulla on yhdistetty takfiristeihin, ja tällä hetkellä sen oppien kannatus on laajinta Marokossa. Suurin osa Madridin iskujen syytetyistä on marokkolaisia. (Yle, Silminnäkijä 20.10.2005)

Ei kommentteja: